Kuvauspäivä tallilla

Keskiviikkona 16.11. kävimme Tuulensillan tallilla kuvailemassa islanninhevosia, miljöötä ja tunnelmakuvia. Käytössäni minulla oli Olympuksen minijärkkäri Pen Lite E-PL5  ja sen perusobjektiivi.

Kuvausolosuhteet vaihtelivat paljon (harmaa sää ulkona vs lämmin hämärähkö tunnelma sisällä), joten paremmalla tai useammalla objektiivilla olisi kuvaaminen ollut varmasti helpompaa. Hankaluuksia aiheutti myös se, ettei objektiivissani ole perinteistä manuaalitarkennusta, vaan tarkennuspistettä siirretään kosketusnäytöllä. Tämä on välillä hyvin epäkätevää, etenkin kylmässä ulkoilmassa. Minijärkkärini on näppärä ja mukava käyttää, mutta tällainen keikka vaatisi ehkä “kunnon” kameran.

Ulkona kuvatessa minun olisi pitänyt tarkkailla tarkemmin valotusarvoja, eikä vain sitä, miltä kuva kameran ruudulla näyttää. Kirkkaassa ulkoilmassa kuvat näyttivät ihan hyvältä, vaikka tosiasiassa suurimassa osassa valotus on melko epäonnistunut. Myös harmaa sää aiheutti hieman haasteita kuvaamiseen. Vaikka valoa oli ihan riittävästi, ovat kuvat hieman sumeita. Tästä voin luultavasti syyttää objektiiviani.

Vielä en ole ihan varma, olenko kuviini tyytyväinen. Muutamia hyviä otoksia löytyy, mutta kuvat vaativat paljon käsittelyä. Alla oleviin kuviin tein nopeat rajaukset ja pientä säätöä Lightroomissa, mutta niistä löytyy edelleen paljon paranneltavaa (esim. lumen ja taivaan harmaus). Päällimmäiset fiilikset päivästä ovat kuitenkin hyvät! Oli mukava päästä kuvailemaan erilaisiin olosuhteisiin ja samalla viettää mukava päivä luokkalaisten kanssa.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s